kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Grillowany łosoś

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 25 (nie licząc grillowania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 dzwonka łososia grubości 2 cm każde,
4 łyżki sklarowanego masła,
sok z 2 limonek lub jednej cytryny,
łyżeczka oregano,
łyżeczka posiekanej natki pietruszki,
pół łyżeczki bazylii, sól, pieprz

Wykonanie:

Suszone przyprawy skropić sokiem i zostawić na 15 minut. W miseczce wymieszać masło z pietruszką i namoczonymi ziołami. Posmarować łososia marynatą, przyprawić solą i pieprzem, wstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Opiec obie strony (bez przykrycia) 4-5 min na wcześniej średnio rozgrzanym ruszcie. Później dopiec częściowo przykrytą na wyższym poziomie rusztu, przez 15 min, polewając często marynatą.

Podawać z warzywami upieczonymi na grillu.

Przepis ten można zastosować również w piekarniku - rybę piecze się przy włączonym grillu lub grzałce górnej i termoobiegu przez 10-12 minut, przewracając w połowie tego czasu.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»