kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Kremowa zupa brukselkowa

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 40
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 3

Składniki:

50 dag brukselki
40 dag włoszczyzny
2 ziemniaki
1 cebula
1 łyżeczka masła
1 filiżanka słodkiej śmietany
2 żółtka
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

Wykonanie:

1. Umytą włoszczyznę oraz ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę, dodaj pokrojoną w plasterki cebulę. Całość podduś na maśle
2. Zalej warzywa gorącą wodą i gotuj około 30 minut, dodaj brukselkę
3. Gotuj aż wszystkie składniki będą miękkie
4. Po wystudzeniu zupę zmiksuj
5. Śmietanę wymieszaj dokładnie z żółtkami, dodaj do ciepłej zupy
6. Przed podaniem posyp natką pietruszki, możesz podawać z grzankami lub ciemnym pieczywem

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»