kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Kremowa zupa brukselkowa

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 40
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 3

Składniki:

50 dag brukselki
40 dag włoszczyzny
2 ziemniaki
1 cebula
1 łyżeczka masła
1 filiżanka słodkiej śmietany
2 żółtka
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

Wykonanie:

1. Umytą włoszczyznę oraz ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę, dodaj pokrojoną w plasterki cebulę. Całość podduś na maśle
2. Zalej warzywa gorącą wodą i gotuj około 30 minut, dodaj brukselkę
3. Gotuj aż wszystkie składniki będą miękkie
4. Po wystudzeniu zupę zmiksuj
5. Śmietanę wymieszaj dokładnie z żółtkami, dodaj do ciepłej zupy
6. Przed podaniem posyp natką pietruszki, możesz podawać z grzankami lub ciemnym pieczywem

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »