Rodzaj potrawy: sos 
 Rodzaj kuchni:
polska
 
 Stopień trudności: łatwe
    Koszt: niski 
    Czas: 10 
    
    Danie wegetariańskie: tak 
	    Liczba porcji: 6
	    
  
  Składniki: 
	2 filiżanki świeżych liści bazylii
4 posiekane ząbki czosnku
Ok. 50 g orzeszków piniowych
50 g sera Parmezan
Szczypta soli i pieprzu
240 g niskotłuszczowej śmietany
Wykonanie: 
1.Połącz i zmiksuj bazylię oraz czosnek. Następnie dodaj oliwę z oliwek, orzeszki i zmiksuj raz jeszcze
2.Śmietanę z odrobiną wody  lekko podgrzej i dodaj do wcześniej przygotowanej mieszanki. Całość dokładnie zmiksuj
    
 
  Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 295
białko: 7 g
tłuszcz: 28 g