kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Kurczak tandoori po indyjsku

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: indyjska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 35 (do czasu przygotowania trzeba doliczyć 24 godz. marynowania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4-6

Składniki:

1 duży kurczak
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
½ łyżeczki soli
sok z połowy cytryny
30 dag jogurtu naturalnego
1 duża cebula
2 łyżki przyprawy garam masala
1 łyżeczka utartego imbiru
½ łyżeczki chili

Wykonanie:

Kurczaka opłukać, osuszyć, podzielić na części, obrać ze skóry. Natrzeć dokładnie solą roztartą z czosnkiem, ułożyć w naczyniu. Przygotować marynatę: drobno pokrojona cebulę wymieszać z jogurtem, dodać garam masala i chili. Kurczaka polać marynatą, wstawić na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie ułożyć kawałki mięsa na wysmarowanej olejem blasze do pieczenia, piec około 20 – 30 minut w temp. 220 stopni.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»