kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Vinadloo curry

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: indyjska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 60 (do czasu przygotowania trzeba dodać 12 godzin marynowania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

½ kg mięsa (drób lub cielęcina)
1 szklanka śmietany
1 cebula
2 ząbki czosnku
kilka goździków
3 łyżeczki curry
3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
przyprawa typu maggi
3-4 ziemniaki
1 duża marchewka

Wykonanie:

Mięso kroimy w kostkę, zalewamy śmietaną i odstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc). Następnego dnia podsmażamy na tłuszczu posiekaną cebulę, czosnek, goździki, dodajemy curry i koncentrat oraz mięso i (sporo) maggi. Wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu przez godzinę. Po tym czasie do mięsa dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew w plasterkach i dusimy, aż warzywa będą miękkie. Uwaga – potrawa ma być ostra, więc jeśli trzeba, dodajemy jeszcze ostrego curry lub chili.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »