Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 25
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
500 g filetów z mintaja lub morszczuka
sól, pieprz
200 g pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka ulubionej zieleniny
Wykonanie:
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść pieczarki, smażyć na silnym ogniu do częściowego odparowania soku. Zsunąć z patelni do rondla, na patelnię włożyć cebulę, zeszklić, nie rumienić.
Przełożyć cebulę do rondla, a na jej miejsce włożyć lekko rozmrożone filety, obsmażyć krótko, następnie przełożyć do rondla z pieczarkami i cebulą, posypując solą i pieprzem. Przykryć, dusić na słabym ogniu 10 min. Posypać zieleniną.