kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Muszelki nadziewane

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: włoska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 40
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6

Składniki:

500 g makaronu duże muszle
cebula
ząbek czosnku
cukinia
150 g chudego boczku
3 łyżki tłuszczu
sól, pieprz
300 g białego sera
2 małe serki topione
4 łyżki startego żółtego sera

Wykonanie:

Cebulę obrać, pokroić w piórka. Czosnek obrać, rozgnieść. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, boczek drobno pokroić. Połowę tłuszczu rozgrzać na patelni, przesmażyć boczek, dodać cebulę i czosnek, zrumienić. Dodać cukinię, mieszając smażyć 5-8 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Serki topione pokroić na kawałki i wymieszać ze zmielonym białym serem. Dodać do tego boczek z warzywami, dobrze wymieszać, przyprawić. Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, osączyć, napełnić farszem serowym. Naczynie do zapiekania wysmarować resztą tłuszczu, ułożyć w nim muszelki, posypać startym serem. Zapiekać 10 minut w temp. 180 stopni.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»