Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 90
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 6
Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
2 jajka
1,5 szklanki mąki
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
Sól
2 łyżki oleju do smażenia
Farsz:
włoszczyzna
1 mała cebula
1 łyżka oleju sojowego
1 łyżka bułki tartej
1 łyżka koncentratu pomidorowego
Wykonanie:
Ze składników sporządzić ciasto naleśnikowe. Następnie przygotować nadzienie. Włoszczyznę obrać, opłukać i ugotować pod przykryciem. Warzywa odcedzić i ostudzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, zrumienić na oleju. Warzywa i cebulę połączyć, dodać bułkę tartą i koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać na jednolitą masę.
Usmażone naleśniki posmarować nadzieniem, zwinąć w rulon.
Przed podaniem obsmażyć na patelni.