Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4-6
Składniki:
6 plastrów mięsa z piersi indyka
po 50 g suszonych moreli i rodzynek
curry, cynamon, sól, pieprz
2 łyżki oleju
1/2 szklanki bulionu
100 ml mleka kokosowego
Wykonanie:
Morele i rodzynki opłukać, sparzyć wrzątkiem, odstawić na 10-15 minut, osączyć i posiekać, oprószyć curry i cynamonem. Mięso opłukać, lekko zbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć masę owocową, zwinąć, spiąć wykałaczkami. Mięso podsmażyć na oleju, następnie podlać bulionem, dusić ok. 15 minut, dodać mleko kokosowe, dusić dalej około 10 minut.