kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Panga w sosie jogurtowo-cebulowym

Włączając tę potrawę do swojej diety masz gwarancję, że będzie ona niskokaloryczna i bogata w składniki odżywcze. A używając jogurtu możesz cieszyć się smakiem potrawy nie martwiąc się o swoją linię.
 
 

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 filety z pangi
sok z 1/2 cytryny
3 cebule
500 ml jogurtu
sól, pieprz
olej do smażenia

Wykonanie:

Filety z pangi rozmrozić, oprószyć solą i pieprzem i skropić sokiem z cytryny.

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle na patelni. Gdy cebula zrobi się miękka, wlać jogurt i mieszać aż zacznie lekko bulgotać. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na średnim ogniu filety z pangi przez ok. 5 minut z każdej strony. Zlać olej, rybę na patelni zalać wcześniej przygotowanym sosem. Dusić przez ok. 10 minut na małym ogniu.

Pangę w sosie jogurtowo-cebulowym podawać z surówkami (np. z marchwi, jabłek z dodatkiem soku z cytryny).

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»