kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pieczona dorada z ziołami i plackami jarzynowymi

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 50
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4-6

Składniki:

1 pęczek mieszanych ziół
4 sprawione dorady
sól, pieprz
cytryna
400 g ziemniaków
400 g cukinii
1 jajko
60 g mąki
4 łyżki margaryny
2 łyżki oleju

Wykonanie:

Zioła opłukać i osączyć. Cytrynę wyszorować i pokroić w plastry, ryby umyć, osuszyć, na zewnątrz i w środku posypać sola i pieprzem, włożyć do środka gałązki ziół i plastry cytryny. Ziemniaki i cukinię obrać, zetrzeć na tarce (na wiórki), osączyć z nadmiaru soku. Do warzyw wbić jajko, wsypać łyżkę mąki, dobrze wymieszać. Masę doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać margarynę, rybę obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano. Na drugiej patelni rozgrzać olej, smażyć małe placuszki z masy warzywnej, podawać razem z rybą.

 


Źródło: "Dobre rady"

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »