kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pieczona dorada z ziołami i plackami jarzynowymi

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 50
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4-6

Składniki:

1 pęczek mieszanych ziół
4 sprawione dorady
sól, pieprz
cytryna
400 g ziemniaków
400 g cukinii
1 jajko
60 g mąki
4 łyżki margaryny
2 łyżki oleju

Wykonanie:

Zioła opłukać i osączyć. Cytrynę wyszorować i pokroić w plastry, ryby umyć, osuszyć, na zewnątrz i w środku posypać sola i pieprzem, włożyć do środka gałązki ziół i plastry cytryny. Ziemniaki i cukinię obrać, zetrzeć na tarce (na wiórki), osączyć z nadmiaru soku. Do warzyw wbić jajko, wsypać łyżkę mąki, dobrze wymieszać. Masę doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać margarynę, rybę obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano. Na drugiej patelni rozgrzać olej, smażyć małe placuszki z masy warzywnej, podawać razem z rybą.

 


Źródło: "Dobre rady"

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Ta pizza jest jedną z najłatwiejszych, a jednocześnie najsmaczniejszych. Jedyna trudność to "lepienie pieroga", ale nawet niekształtna smakuje znakomicie.»