kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pierś indyka w sosie grzybowym

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 40
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

800 g piersi z indyka
2 średnie cebule
500 g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych
2 łyżki masła
łyżka oleju
łyżeczka majeranku
100 ml śmietanki
1 szklanka bulionu warzywnego
2 łyżki winiaku
2 ziarna ziela angielskiego
szczypta cynamonu, szczypta kardamonu
sól, pieprz

Wykonanie:

Cebule pokroić w kostkę, grzyby oczyścić i pokroić na kawałki. Włożyć na rozgrzaną na patelni łyżkę masła i dusić doprawiając majerankiem.

Mięso posypać solą pieprzem, cynamonem, kardamonem i rozkruszonym zielem angielskim. Obsmażyć na pozostałym maśle zmieszanym z olejem, zalać wywarem, dodać grzyby z cebulą i dusić pod przykryciem ok 20 minut.

Mięso wyjąć i okroić w plastry. Do sosu dodać winiak, chwilę pogotować na małym ogniu, zagęścić lekko ubitą śmietanką i doprawić pieprzem.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »