kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pierś z indyka w marynacie jogurtowej

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 15 (nie licząc grillowania i marynowania potrawy)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 plastry piersi indyczej grubości 2 cm każdy
150 g naturalnego jogurtu,
4 łyżki soku cytrynowego,
1 łyżka oliwy,
1 łyżeczka rozmarynu lub majeranku,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszać w miseczce, filety z indyka posmarować powstałą marynatą, ciasno ułożyć w miseczce i zostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godziny.

Piec na grillu po 4-5 minut z każdej strony, do czasu gdy z nakłutego fileta wycieka bezbarwny sok.

Podawać ze świeżymi ogórkami w zalewie jogurtowo-czosnkowej.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»