kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pięterka rybno-pieczarkowe

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 40
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 2

Składniki:

4 mrożone kostki rybne z filetów
sok z połowy cytryny
250 g pieczarek
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka sosu sojowego
1 mała suszona papryczka chili
2 łyżki oleju z pestek winogron
sól

Wykonanie:

Filety zostawić w ciełym miejscu na 30 minut, skropić sokiem z cytryny.

Czosnek zmiażdżyć, cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać połowę oleju i pddusić na nim cebulę z czosnkiem. Papryczkę skruszyć na małe kawałeczki, usuwając pestki, pieczarki pokroić w plasterki dodać do cebuli. Skropić sosem sojowym i dusić aż do wyparowania sosu z pieczarek. Doprawić solą.

2 kostki rybne ułozyć obok siebie na dnie wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Na filety nałożyć połowę pieczarek, równo je rozłożyć, przykryć kostkami ryby. Na drugie "piętro" rybne wyłożyć resztę pieczarek. Przykryć i wstawić do piekarnika dozgrzanego do 200 stopni. Piec 20-25 minut. Podawać z sałatą i białym winem.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »