kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Poncz herbaciany

Rodzaj potrawy: napoje gorące
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 6

Składniki:

2 torebki herbaty owocowej
1 pomarańcza
1 cytryna
butelka półsłodkiego białego wina
2 torebki cukru waniliowego
1/2 łyżeczki cynamonu
6 gwiazdek anyżu
10 dag rodzynek

Wykonanie:

Herbatę zalać 1 l wrzątku, odstawić. Cytrusy sparzyć, pokroić w plasterki. Wyjąć torebki herbaty z naparu, włożyć do niego plastry cytryny i pomarańczy, wlać wino, dodać cukier waniliowy, cynamon, anyż i rodzynki, całość krótko zagotować (do pierwszego wrzenia).

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »