kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Racuchy ryżowe

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 50
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

15 dag mąki
2 jajka
10-12 dag ryżu
½ szklanki gęstej śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
sól (do gotowania ryżu)
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Wykonanie:

Ryż ugotować w osolonym wrzątku, przestudzić, wymieszać z mąką, śmietaną, jajkami, śmietaną, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Formować łyżką racuszki, smażyć na gorącym oleju, podawać posypane cukrem pudrem.

 


Źródło: własne
Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »