kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Ryba w jarzynach

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 40
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

500 g filetów rybnych
½ paczki mrożonej włoszczyzny
250 g pora
łyżka oleju
sól
sok z cytryny
szczypta melisy i bazylii

Wykonanie:

Por umyć, pokroić w krążki, wrzucić do rondla na rozgrzany olej, dodać łyżkę wody i dusić około 10 minut. Rybę skropić sokiem z cytryny, lekko osolić i odstawić na 15 minut. Do podduszonych porów dodać włoszczyznę, podlać jeszcze kilkoma łyżkami wody i chwilę dusić. Na podduszonych warzywach ułożyć rybę, doprawić ziołami, przykryć i dusić do miękkości.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »