kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Ryba zapiekana w sosie beszamelowym

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 5
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 5

Składniki:

500 g ryby dowolnej (filety)
3 marchewki
2 pietruszki
0,5 selera
sól, liść laurowy
2 łyżki oleju sojowego
1 łyżka mąki
1 szklanka mleka
2 żółtka
natka pietruszki

Wykonanie:

Ugotować wywar z warzyw. Oczyszczoną rybę ugotować w wywarze z warzyw z przyprawami. Po ugotowaniu zostawić w wywarze do ostygnięcia, odcedzić, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Mąkę rozetrzeć z olejem i żółtkami, rozprowadzić wrzącym mlekiem, zagotować, dodać sól do smaku. Następnie zalać rybę sosem i zapiec w piekarniku. Tuż przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką.

Rybę w sosie beszamelowym można podawać z ryżem lub ziemniakami.

Smacznego!

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »