kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Ryba zapiekana w sosie beszamelowym

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 5
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 5

Składniki:

500 g ryby dowolnej (filety)
3 marchewki
2 pietruszki
0,5 selera
sól, liść laurowy
2 łyżki oleju sojowego
1 łyżka mąki
1 szklanka mleka
2 żółtka
natka pietruszki

Wykonanie:

Ugotować wywar z warzyw. Oczyszczoną rybę ugotować w wywarze z warzyw z przyprawami. Po ugotowaniu zostawić w wywarze do ostygnięcia, odcedzić, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Mąkę rozetrzeć z olejem i żółtkami, rozprowadzić wrzącym mlekiem, zagotować, dodać sól do smaku. Następnie zalać rybę sosem i zapiec w piekarniku. Tuż przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką.

Rybę w sosie beszamelowym można podawać z ryżem lub ziemniakami.

Smacznego!

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»