Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 90
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 5
Składniki:
1 fliliżanka ryżu
½ filiżanki startego sera żółtego
1 mała, posiekana cebula
2 ubite jajka
¼ filiżanki masła
1 filiżanka świeżej pietruszki
1 ½ filiżanki mleka
Wykonanie:
1. Rozgrzej piekarnik
2. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu
3. Wystudzony ryż połącz z serem, jajkami, cebulą i masłem. Wymieszaj delikatnie, następnie dodaj pietruszkę i mleko.
4. Przełóż do naczynia do pieczenia. Piecz około godziny w średniej tepmeraturze
Dodatkowe informacje: jedna porcja zawiera:
kalorie: 347
białko: 11 g
tłuszcz: 17 g