Rodzaj potrawy: sałatka
Rodzaj kuchni:
grecka
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 6
Składniki:
1 główka sałaty
1 drobno pokrojona, czerwona cebula
½ filiżanki oliwek
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
2 duże, pokrojone w kostkę pomidory
1 pokrojony ogórek
1 opakowanie sera feta
6 łyżeczek oliwy
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka soku z cytryny
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie:
1. Wymieszaj sałatę, cebulę, oliwki, paprykę, pomidory, ogórka i ser
2.W drugim naczyniu połącz oliwę, oregano, sok z cytryny, dodaj przyprawy. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę
Dodatkowe informacje: 1 porcaja zawiera:
kalorie: 265
białko: 6 g
tłuszcz: 22g