kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Wiosenne ogórki faszerowane

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: grecka
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 25
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

6 średnich ogórków lub 2 "węże"
6 plastrów szynki konserwowej
500 g twarożku
100 ml jogurtu naturalnego
pęczek rzodkiewek
pęczek szczypiorku
pół pęczka natki pietruszki
3 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Ogórki umyć, cienko obrać i przeroić wzdłuż na pół (węże również w poprzek). Wydrążyć delikatnie łyżeczką miąższ z nasionami i posolić orórki w środku. Zostawić na 15 minut, potem wylać powstały sos i oczyścić ściereczka.

Twarożek bardzo dobrze rozdrobkić, wymieszać posiekaną z rzodkiewką i zieleniną oraz zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Dodać jogurt, przyprawić i wymieszać. Masa powinna mieć dość gęstą konsystencję, w razie potrzeby rozrzedzić nieco sokiem z ogórków (uwaga - jes słony więc doprawianie solą zostawić na koniec).

Nakładać masę do ogórków tworząd niewielkie górki. Na wierzchu utworzyć krateczkę z pokrojonej w plastry szynki i ozdobić plasterkami rzodkiewek.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »