Rodzaj potrawy: sałatka
Rodzaj kuchni:
meksykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4
Składniki:
4 pomidory
1 zielona papryka
1 papryka pepperoni
2 cebule
10 dag kukurydzy
10 dag ugotowanej czerwonej fasoli
pęczek szczypiorku
2 łyżki oleju
3 łyżki octu winnego
10 dag utartego sera żółtego
sól, pieprz
opakowanie chipsów z papryką
Wykonanie:
Pomidory i cebule pokroić w plastry, paprykę w paski, pepperoni posiekać. Wymieszać, dodać kukurydzę i fasolę oraz posiekany szczypiorek. Wymieszać olej z octem, doprawić solą i pieprzem, polać sałatkę. Chipsy ułożyć na blasze, posypać serem, zapiec w piekarniku, podawać gorące razem z sałatką.