Rodzaj potrawy: danie główne 
 Rodzaj kuchni:
europejska
 
 Stopień trudności: łatwe
    Koszt: niski 
    Czas: 35 
    
    Danie wegetariańskie: tak 
	    Liczba porcji: 4
	    
  
  Składniki: 
	20 dag makaronu
1 gruszka
1 jabłko
mała kiść winogron
80 ml soku ananasowego
sok z 1 cytryny
½ łyżeczki posiekanej kolendry
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
cynamon
Wykonanie: 
Makaron ugotować, osączyć i ostudzić. Owoce oczyścić i pokroić na jednakowej wielkości kawałki, skropić połową soku z cytryny. W dużej misce wymieszać makaron z owocami i orzechami. Sok ananasowy połączyć z pozostałym sokiem z cytryny i kolendrą, przyprawić do smaku cynamonem. Sosem polać sałatkę, wstawić na pół godziny do lodówki.