kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Solanka mięsna

Jedna z najsłynniejszych rosyjskich zup, w tym przepisie w wersji mięsnej.
 
 

Dodał: admin


Dodał: admin

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: rosyjska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 5
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

400 g mieszanych mięs gotowanych lub pieczonych (bez tłuszczu)
1,5 litra bulionu wołowego
6 małych ogórków kiszonych
4 parówki
4 plastry chudej szynki
2 średnie cebule
2 łyżki przecieru pomidorowego
12 czarnych oliwek
6 zielonych oliwek
2 łyżki kaparów
1 cytryna
1 łyżka masła
sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso pokroić w małe kawałki i wrzucić do gorącego bulionu. Cebukę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle, dodać przecier pomidorowy i lekko poddusić.

Ogórki obrać i pokroić w kostkę (usuwając więsz pestki), dodać do bulionu, gotować przez ok 5 minut, po czym dodać porojone w plastry parówki oraz pokrojoną w paseczki szynkę. Oliwki przepołowić i wraz z kaparami i cebulą dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z połowy cytryny.

Podawać bardzo gorącą, posypaną natką pietruszki i ozdobioną plastrami z pozostałej połowy cytryny.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»