Rodzaj potrawy: sos 
 Rodzaj kuchni:
polska
 
 Stopień trudności: łatwe
    Koszt: niski 
    Czas: 15 
    
    Danie wegetariańskie: tak 
	    Liczba porcji: 4
	    
  
  Składniki: 
	2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 posiekana czerwona cebula
1 posiekana cukinia
1 posiekana marchewka
4 posiekane ząbki czosnku
4 obrane ze skóry i pokrojone pomidory
1 listek laurowy
1 gałązka rozmarynu
15 posiekanych listków bazylii
Szczypta czarnego pieprzu
Wykonanie: 
1.Na rozgrzaną patelnię nalej oliwę, dodaj cebulę, cukinię i marchewkę. Po upływie 8 minut dodaj czosnek
2.Umieść na patelni pomidory, dodaj listek laurowy, rozmaryn i bazylię. Przypraw pieprzem
3.Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu z makaronem lub kurczakiem
    
 
  Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 89
białko: 3 g
tłuszcz: 4 g