kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Szaszłyki wegetariańskie

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15 (nie licząc gotowania warzyw i grillowania)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

16 malutkich młodych ziemniaków
2 średnie cukinie
4 młode marchewki
8 ząbków czosnku
2 cebule
oliwa z oliwek,
po łyżeczce ziół prowansalskich, bazylii, oregano
sól, pieprz, papryka do smaku

Wykonanie:

Ziemniaki i marchewki oczyścić (nie obierać), zalać wrzącą wodą, gotować ok. 5 minut.

Przestudzone marchewki pokrajać w grubsze plastry nadziewać na szpadki szaszłykowe, naprzemiennie z ziemniakami, kawałkami cukini, i cebuli oraz przepołowionymi wzdłuż ząbków czosnku. Przygotować marynatę z oliwy i skropionych uprzednio wodą ziół. Posmarować nią szaszłyki przy użyciu pędzelka, doprawić solą, pieprzem i papryką.

Opiekać na średnio rozgrzanym ruszcie po 5-7 minut z każdej strony.

Podawać z czosnkowym sosem jogurtowym.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »