Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 35
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
400 g kurzych wątróbek
8 dużych pieczarek
8 plasterków wędzonego boczku
2 cebule
sól, pieprz
4 łyżki oleju
4 łyżki bułki tartej
Wykonanie:
Wątróbki oczyścić, umyć, pokroic na kawałki. Każdy plasterek boczku podzielić na trzy części, pieczarki umyć, przekroić na połówki, cebule na plastry. Na 4 szpadki szaszłykowe nadziewać na przemian wątróbkę, boczek, cebulę i pieczarki. Oprószyć solą i pieprzem oraz tartą bułką, posmarować olejem. Ulożyć w naczyniu do zapiekania, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni, zapiekać ok. 15 minut.