Rodzaj potrawy: danie główne 
 Rodzaj kuchni:
europejska
 
 Stopień trudności: średnie
    Koszt: niski 
    Czas: 35 
    
    Danie wegetariańskie: nie 
	    Liczba porcji: 4
	    
  
  Składniki: 
	400 g kurzych wątróbek
8 dużych pieczarek
8 plasterków wędzonego boczku
2 cebule
sól, pieprz
4 łyżki oleju
4 łyżki bułki tartej
Wykonanie: 
Wątróbki oczyścić, umyć, pokroic na kawałki. Każdy plasterek boczku podzielić na trzy części, pieczarki umyć, przekroić na połówki, cebule na plastry. Na 4 szpadki szaszłykowe nadziewać na przemian wątróbkę, boczek, cebulę i pieczarki. Oprószyć solą i pieprzem oraz tartą bułką, posmarować olejem. Ulożyć w naczyniu do zapiekania, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni, zapiekać ok. 15 minut.