kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Szaszłyki z wątróbki

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 35
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

400 g kurzych wątróbek
8 dużych pieczarek
8 plasterków wędzonego boczku
2 cebule
sól, pieprz
4 łyżki oleju
4 łyżki bułki tartej

Wykonanie:

Wątróbki oczyścić, umyć, pokroic na kawałki. Każdy plasterek boczku podzielić na trzy części, pieczarki umyć, przekroić na połówki, cebule na plastry. Na 4 szpadki szaszłykowe nadziewać na przemian wątróbkę, boczek, cebulę i pieczarki. Oprószyć solą i pieprzem oraz tartą bułką, posmarować olejem. Ulożyć w naczyniu do zapiekania, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni, zapiekać ok. 15 minut.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »