kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Szynka pomarańczowa

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: wysoki
Czas: 60 (do czasu przygotowania trzeba doliczyc 1 dobę marynowania mięsa)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6-8

Składniki:

1,5 kg szynki wieprzowej
4 pomarańcze
po 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu
szklanka półsłodkiego wina
5 dag klarowanego masła
2 cebule
liść laurowy, cynamon, sól
tłuszcz do formy

Wykonanie:

Mięso umyć, natrzeć solą. Cebulę posiekać, zalać sokiem wyciśniętym z pomarańczy i winem, dodać ziele angielskie, pieprz, liść laurowy i cynamon, zagotować. Wystudzoną marynatą zalać mięso, przykryć i odstawić na 1 dobę do lodówki. Brytfannę nasmarować tłuszczem, ułożyć mięso, polać masłem, przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Po 40 minutach pieczenia podlać mięso marynatą, piec do miękkości (ok. 70 - 90 minut).

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»