kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Tajska zupa rybna

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: azjatycka
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 40
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

pęczek cebuli dymki
mały kawałek świeżego imbiru
1 strąk czerwonego chili
15 dag obgotowanych krewetek
20 dag filetów z białej ryby
łyżka oleju
300 ml mleczka kokosowego
600 ml bulionu warzywnego
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki soku z cytryny
10 dag makaronu nitki
świeża kolendra

Wykonanie:

Dymki umyć, posiekać. Chili oczyścić, pokroić w cienkie krążki, imbir obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Ryby umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej, szybko obsmażyć chili, cebulki i imbir, zalać mleczkiem kokosowym i bulionem, zagotować. Włożyć rybę i krewetki, gotować około 8 minut, doprawić sosem sojowym i sokiem z cytryny. Podawać zupę z ugotowanym makaronem, posypaną kolendrą.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »