kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Tajska zupa rybna

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: azjatycka
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 40
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

pęczek cebuli dymki
mały kawałek świeżego imbiru
1 strąk czerwonego chili
15 dag obgotowanych krewetek
20 dag filetów z białej ryby
łyżka oleju
300 ml mleczka kokosowego
600 ml bulionu warzywnego
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki soku z cytryny
10 dag makaronu nitki
świeża kolendra

Wykonanie:

Dymki umyć, posiekać. Chili oczyścić, pokroić w cienkie krążki, imbir obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Ryby umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej, szybko obsmażyć chili, cebulki i imbir, zalać mleczkiem kokosowym i bulionem, zagotować. Włożyć rybę i krewetki, gotować około 8 minut, doprawić sosem sojowym i sokiem z cytryny. Podawać zupę z ugotowanym makaronem, posypaną kolendrą.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»