Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
indyjska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 40
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4
Składniki:
4 spore ziemniaki
3 pomidory
1 szklanka jogurtu
1 łyżka vegety
1 duża cebula
3 łyżki oleju
2 łyżki curry
1 szklanka różyczek kalafiora
1 szklanka fasolki szparagowej
1 szklanka pokrojonej marchewki
Wykonanie:
Ziemniaki, kalafior, fasolkę i marchew obgotowujemy. Na rozgrzanym tłuszczu podduszamy posiekaną cebulę, dodajemy curry i chwilę razem smażymy, po czym wlewamy jogurt. Do ugotowanych warzyw dodajemy vegetę, pomidory bez skórki i cebulę z curry i jogurtem. Przykrywamy i dusimy jeszcze ok. 5-10 minut.
Uwaga: do tej potrawy możemy użyć ok. ½ kg mrożonki warzywnej.