Rodzaj potrawy: sos
Rodzaj kuchni:
włoska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 10
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 15
Składniki:
1 łyżeczka soli czosnkowej
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki suszonego oregano
1 łyżeczka czarnego pieprzu
¼ łyżeczki suszonego tymianku
1 łyżeczka suszonej pietruszki
1 łyżeczka suszonej bazylii
2 łyżeczki soli
Ocet winny
2/3 filiżanki oleju roślinnego
2 łyżeczki wody
Wykonanie:
1.Połącz sól czosnkową, cukier, oregano, pieprz, bazylię, pietruszkę i sól.
2.Mieszankę umieść w słoiku, który będzie można szczelnie zamknąć.
3.Sprawdź objętość słoika i napełnij do w ¼ octem winnym. Dodaj 2/3 filiżanki oleju roślinnego i dwie łyżeczki wody