kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zapiekanka szpinakowa

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 90
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6

Składniki:

1 łyżeczka masła
½ pokrojonej cebuli
5 plasterków bekonu
2 duże ziemniaki
140 g mrożonego szpinaku
256 g startego żółtego sera
256 ml gęstej śmietany

Wykonanie:

1. Nagrzej piekarnik do 175 stopni Celcjusza
2. Rozpuść masło na rozgrzanej patelni, dodaj cebulę i posiekany boczek
3. Gdy cebula będzie złocista dodaj pokrojone ziemniaki i szpinak. Wymieszaj
4. Całość umieść w naczyniu do pieczenia, posyp serem i polej śmietaną
5. Piecz około godziny

 


Źródło: www.allrecipes.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »