Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 20
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 2
Składniki:
¼ filiżanki masła
3 duże, obrane i pokrojone jabłka
6 ubitych jajek
Szczypta soli i pieprzu
¼ filiżanki śmietany
1 łyżeczka cukru
Wykonanie:
1.Na rozgrzaną patelnię połóż masło, dodaj jabłka i pozostaw na ogniu aż staną się miękkie
2.Wymieszaj jajka, śmietanę, przyprawy. Całość delikatnie przenieś na patelnię
3.Po kilku minutach,dodaj połowę jabłek z pierwszej patelni
4.Piecz jeszcze kilka minut, podawaj ciepłe z pozostałymi jabłkami na wierzchu
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
biało: 20 g
tłuszcz: 50 g