kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zawijańce drobiowe z pieczarkami

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 2

Składniki:

2 duże filety z kurczaka
200 g żółtego sera
500 pieczarek
1 łyżka masła
1 łyżka papryki słodkiej
0,5 szklanki mleka skondensowanego
1 szklanka bulionu drobiowego
1,5 łyżeczki mąki
tłuszcz do smażenia
czosnek granulowany
papryka ostra, pieprz, sól
1 łyżka posiekanej natki.

Wykonanie:

Filety umyć, obrać z odpadków i rozłożyć tak jak mięso na rolady, lekko rozbić uważając by nie uszkodzić mięsa. Posypać czosnkiem, pieprzem i papryką ostrą.

Pieczarki drobno pokroić, posolić przesmażyć dusząc aż zmiękną, połowę odłożyć. Żółty ser zetrzeć na tarce. Na środek każdego filetu położyć pieczarki i ser oraz trochę masła, zwinąć w roladki, tak by cały farsz znalazł się w środku (można zamknąć wykałaczkami). Następnie opanierować w mące pomieszanej ze słodką papryką, smażyć na oleju po 5 minut z każdej strony. Wlać częsć bulionu, tak by przykrwał on tylko dno naczynia i dusić ok 15 minut pod przykryciem na bardzo małym ogniu, tak by mięso dogotowało się na parze z bulionu. Gotowe roladki wyjąć, delikatnie odłożyć w ciepłe miejsce.

Do naczynia dodać pozostałe pieczarki, resztę bulionu oraz mleko rozrobione z mąką. Mieszać aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem. Sosem polewać gotowe zawijańce. Posypać zieloną pietruszką.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »