kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Żołądki z ananasem

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 20
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

10 kurzych żołądków
1 strąk zielonej papryki
6 plastrów ananasa z puszki
1 strąk papryki chili
4 ząbki cebuli dymki
łyżeczka imbiru
2 łyżki wytrawnego wina (białego lub czerwonego)
3 łyżki ketchupu
2 płaskie łyżki cukru
2 łyżki octu winnego
1 łyżeczka oliwy
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sól
olej do głębokiego smażenia (ok.2 szklanek)

Wykonanie:

Żołądki należy sparzyć, oczyścić, wymyć. Podzielić każdy na 4 części, a następnie obgotować, posypać imbirem, skropić winem, ostawić na 15-20 minut. Następnie pokroić cebulę i ananasa w drobne kawałki.
Sos: ketchup, cukier, ocet, oliwę i mąkę ziemniaczaną wymieszać na jednolity sos.

W rondelku rozgrzać olej i wrzuć na kilkanaście sekund żołądki, po chwili wyjąć je i przełożyć do innego naczynia. Na paru łyżkach oleju podsmażyć krótko cebulę, paprykę, ananasa, a następnie dołożyć żołądki i smażyć jeszcze około 1 minuty mieszając. Dodać przyrządzony wcześniej sos i mieszając zagotować.

Żołądki z ananasem świetnie smakują z ryżem na sypko.

Smacznego!

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»