kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

BUŁECZKI DROŻDŻOWE O SMAKU PIZZY

Rodzaj potrawy: przekąska
Rodzaj kuchni: włoska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 90
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

Składniki do ciasta:
- ¾ szklanki mleka (tj. około 150ml)-mleko musi być ciepłe
- 1 łyżka mąki
- płaska łyżeczka cukru
- 2-3 dkg drożdży


Składniki do nadzienia:
- ketchup lub gęsty sos pomidorowy doprawiony ziołami
- zioła w zależności od smaku: bazylia, tymianek, przyprawa do pizzy, oregano
- 5-7 pieczarek
- salami lub szynka lub boczek
- 30dkg sera żółtego
- 1 cebula
- 1 papryka

Wykonanie:

Przygotowanie rozczynu:
Wszystkie te składniki wymieszaj i odstaw do ciepłego miejsca do wyrośnięcia. Dopiero jak rozczyn wyrośnie dodawaj poniższe składniki, aż do uformowania ciasta.

- 2 ½ szklanki mąki
(tj. około ½ kg mąki)
- 2-3 łyżki oleju
- szczypta soli

Przygotowanie:
Do miski wsyp mąkę, rozczyn, olej, sól i wyrób ręcznie ciasto. Pokrojoną w paseczki lub kosteczkę cebulę, pieczarki oraz paprykę przysmaż na patelni.Ciasto rozwałkuj na około 1-1,5 cm grubości w kształt prostokąta, posmaruj ketchupem i posyp przyprawami lub zastosuj sos pomidorowy już przyprawiony. Porozkładaj według uznania składniki na ciasto i posyp startym żółtym serem. Następnie zawiń jak roladę i krój 3cm plastry. Do pieczenia ułoż na wyłożoną papierem blaszkę.
Piecz w temp 200-210 stopni około 20 min na złoty kolor.

 


Źródło: http://www.bonapetit.pl/blog/?p=53
Autor: Grzesiek

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»