Rodzaj potrawy: przekąska
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 3
Składniki:
2 banany
1 jajko
10 dag mąki
¾ szklanki mleka
½ łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżeczki masła
1 łyżeczka soku z cytryny
Olej roślinny
Wykonanie:
1. Połącz mleko, jajko i mąkę, dodaj cukier waniliowy. Z powstałego ciasta upiecz naleśniki
2. Obrane banany pokrój w długie plastry, skrop sokiem z cytryny
3. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, następnie umieść pokrojone banany. Pozostaw pod przykryciem na ok. 2 minuty
4. Na każdym naleśniku ułóż banany, dokładnie zawiń. Gotowe naleśniki delikatnie umieść na patelni, pozostaw na ogniu aż będą złociste
5. Możesz podawać z czekoladą lub bitą śmietaną