kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Barszcz czerwony

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 drobiowa porcja rosołowa
1 kg buraków
3 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler

Przyprawy:
3-5 ziaren pieprzu
mała łyżeczka przyprawy "Vegeta"
3 ziarna angielskiego ziela
3 łyżki cukru
4 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz do smaku




Wykonanie:

Obieramy i myjemy marchew, pietruszkę i selera, a następnie wrzucamy warzywa oraz porcję rosołową do wrzącej lekko osolonej wody. Wywar gotujemy około 20-30 minut.
Obieramy i ścieramy na tarce buraki. Przygotowany wcześniej wywar przelewamy do drugiego naczynia i gotujemy razem z burakami, ziarnami pieprzu, angielskim zielem. Po około 30 minutach dodajemy sok z cytryny, cukier, pieprz i sól do smaku i jeszcze chwilę gotujemy.

Barszcz czerwony świetnie smakuje z pasztecikami, krokietami mięsnymi, uszkami.



 


Źródło: własne
Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »