kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Barszcz czerwony

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 drobiowa porcja rosołowa
1 kg buraków
3 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler

Przyprawy:
3-5 ziaren pieprzu
mała łyżeczka przyprawy "Vegeta"
3 ziarna angielskiego ziela
3 łyżki cukru
4 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz do smaku




Wykonanie:

Obieramy i myjemy marchew, pietruszkę i selera, a następnie wrzucamy warzywa oraz porcję rosołową do wrzącej lekko osolonej wody. Wywar gotujemy około 20-30 minut.
Obieramy i ścieramy na tarce buraki. Przygotowany wcześniej wywar przelewamy do drugiego naczynia i gotujemy razem z burakami, ziarnami pieprzu, angielskim zielem. Po około 30 minutach dodajemy sok z cytryny, cukier, pieprz i sól do smaku i jeszcze chwilę gotujemy.

Barszcz czerwony świetnie smakuje z pasztecikami, krokietami mięsnymi, uszkami.



 


Źródło: własne
Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»