kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Chleb bananowy

Rodzaj potrawy: ciasto
Rodzaj kuchni: amerykańska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 15 (nie licząc pieczenia)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 szklanka cukru
1/4 kostki masła
2 jaja
3-4 bardzo dojrzałe banany
1/3 szklanki ciepłej wody
1,5 szklanki mąki
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 szklanki orzechów włoskich

Wykonanie:

Cukier utrzeć z margaryną, dodać całe jajka, wymieszać. Banany rozgnieść i przez 30 sec. mieszać z wodą używając trzepaczek miksera. Dodać wszystkie pozostałe składniki, wymieszać na jednolitą masę. Na końcu dodać orzechy i jeszcze raz dokładnie wymieszać.

Podłużną formę wysmarować tylko na dnie, wlać ciasto i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni. Piec 70-90 minut (aż brzegi ciasta będą odstawały od blachy). Zostawić w piekarniku na 5-10 minut.

 

Dodatkowe informacje: Uwaga, chleb bananowy ma tendencję do tworzenia zakalca jeśli banany były duże, a piekliśmy za krotko. Lepiej piec go dłużej na niższej temperaturze.


Autor: Faye Sylwestrowicz

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»