kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Ciasteczka migdalowe z miodem

Rodzaj potrawy: ciasto
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

Ciasto:
600 g maki
150 g stopionego masła
sól
oliwa do smażenia
500 ml płynnego miodu
Farsz:
150 g obranych migdałów
120 g cukru pudru
1 jajko
30 ml wody pomarańczowej
2 łyżki mielonego cynamonu
150 ml oliwy

Wykonanie:

Migdały sparzyć we wrzątku, osuszyć, zemleć,a następnie wymieszać dokładnie z cukrem pudrem oraz cynamonem. Jajko rozbić na jednolita masę.
Następnie połowę oliwy ze smażenia migdałów rozgrzać na patelni. Zasmażyć na niej masę migdałową dodając powoli rozbite jajo. Doprawić woda pomarańczową, wymieszać starannie i zdjąć z ognia. Mąkę przesiać, połączyć ze stopionym masłem, osolić i wyrobić na elastyczne, ale dość twarde ciasto. Rozwałkować je na placek grubości ok. 1 mm, z którego wykrawać następnie krążki o średnicy około 7 cm. Rozciągnąć je lekko, na każdy
nałożyć porcję farszu, po czym zwinąć w rulonik.
Smażyć ze wszystkich stron na wrzącej oliwie, na złoty kolor, następnie przenieść na 3-4 min. do naczynia z gorącym miodem. Wyjąć, odsączyć i schłodzic.

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»