kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Dip sezamowy

Rodzaj potrawy: dodatek
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 20
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

5 łyżek ziarna sezamu
1 łyżka oleju sezamowego
1 łyżka jasnego sosu sojowego
2 łyżki wytrawnego sherry
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka octu winnego

Wykonanie:

Sezam uprażyć na suchej patelni, a następnie zmielić. Przełożyć zmielony sezam do miseczki i połączyć z pozostałymi składnikami.

Dip sezamowy doskonale komponuje się z warzywami, np. świeżymi ogórkami.

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »