kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Flaczki drobiowe

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 50
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

50 dag mięsa z nóżek i grzbietu kurczaka
opakowanie mrożonej włoszczyzny
cebula
2 ząbki czosnku
2 ziarna ziela angielskiego
1 liść laurowy
1 łyżka oleju lub oliwy
1 łyżka imbiru
2 łyżki majeranku
1 łyżka słodkiej papryki

sól, pieprz, ostra papryka
4 łyżki posiekanej zieleniny

Wykonanie:

Mięso dzielić od kości, umyć, pokroić w paski tak jak flaki, lekko obrumienić na oleju. Dodać drobno posiekany czosnek, ziele angielskie i liść laurowy posolić, wlać 100 ml wody. Dusić na małym ogniu ok 1/2 godziny, w miarę potrzeby podlewając wrzącą wodą. Dodać warzywa, dusić jeszcze 15 minut Pod koniec duszenia dodać przyprawy. Podawać z pieczywem, posypane zieleniną.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »