kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Flaczki drobiowe

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 50
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

50 dag mięsa z nóżek i grzbietu kurczaka
opakowanie mrożonej włoszczyzny
cebula
2 ząbki czosnku
2 ziarna ziela angielskiego
1 liść laurowy
1 łyżka oleju lub oliwy
1 łyżka imbiru
2 łyżki majeranku
1 łyżka słodkiej papryki

sól, pieprz, ostra papryka
4 łyżki posiekanej zieleniny

Wykonanie:

Mięso dzielić od kości, umyć, pokroić w paski tak jak flaki, lekko obrumienić na oleju. Dodać drobno posiekany czosnek, ziele angielskie i liść laurowy posolić, wlać 100 ml wody. Dusić na małym ogniu ok 1/2 godziny, w miarę potrzeby podlewając wrzącą wodą. Dodać warzywa, dusić jeszcze 15 minut Pod koniec duszenia dodać przyprawy. Podawać z pieczywem, posypane zieleniną.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»