Rodzaj potrawy: danie główne 
 Rodzaj kuchni:
meksykańska
 
 Stopień trudności: średnie
    Koszt: średni 
    Czas: 20 (nie licząc marynowania mięsa) 
    
    Danie wegetariańskie: nie 
	    Liczba porcji: 4
	    
  
  Składniki: 
	700 g piersi z kurczaka
sok z jednej limonki
2 łyżki stołowe posiekanego szczypiorku
2 łyżki stołowe rozdrobnionego imbiru 
2 wyciśnięte ząbki czosnku
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
2 łyżeczki przyprawy chili
150 ml ostrego sosu  Salsa
Wykonanie: 
W małym rondlu wymieszać sok z limonki, szczypiorek, imbir i czosnek. Dodajć oliwę z oliwek i chili, po czym podgrzewać na wolnym ogniu. Przed zagotowaniem wlać sos Salsa i pozostawić do ostygnięcia. 
Filety z kurczaka zalać przygotowaną marynatą,  przykryć i wstawić do lodówki na 2 do 24 godzin.
Rozgrzać grilla i opiekaj mięso 3-4 minuty z każdej strony co jakiś czas polewając marynatą.