kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Jabłkowy biszkopt

Rodzaj potrawy: ciasto
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 30 (nie licząc pieczenia)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

6 średnich jajek
6 łyżek cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
4 kwaśne jabłka
cukier puder do posypania

Wykonanie:

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w cząstki.

Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na gęstą, puszystą masę. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, bardzo delikatnie wymieszać.

Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką tortownicy, na wierzchu bardzo delikatnie ułożyć jabłka. Piec przez 30 minut w teperaturze 180 stopni. Po wyjęciu i przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

 

Dodatkowe informacje: Ciasto doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»