kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pasta grzybowa

Rodzaj potrawy: dodatek
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 10

Składniki:

2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 posiekana cebula
1 posiekana marchewka
2 łyżeczki skórki cytryny
3 posiekane ząbki czosnku
2 łyżeczki wody
½ łyżeczki tymianku
½ łyżeczki majeranku
Ok. 25 dag białego sera
Ok. 40 dag posiekanych grzybów
2 łyżeczki niskotłuszczowego sera Parmezan
2 łyżeczki natki pietruszki
Szczypta soli i pieprzu

Wykonanie:

1.Na rozgrzaną patelnię nalej oliwę z oliwek, dodaj cebulę, marchewkę, skórkę cytryny i czosnek. Pozostaw na ogniu, aż wszystkie składniki będą miękkie
2. Do rondelka nalej pozostałą oliwę oraz wodę. Dodaj grzyby oraz zioła. Gotuj, aż grzyby zmiękną, a woda wyparuje
3.Połowę wystudzonej zawartości rondelka połącz z białym serem oraz z Parmezanem. Zmiksuj
4.Powstałą mieszankę połącz z zwartością patelni, wymieszaj dokładnie i dodaj resztę grzybów
5.Przypraw solą i pieprzem, schowaj do lodówki na ok. 3 godziny
6.Podawaj z warzywami lub pieczywem

 

Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera: kalorie: 30 białko: 3 g tłuszcz: 0 g


Źródło: www.diet.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»