Rodzaj potrawy: dodatek
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 10
Składniki:
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 posiekana cebula
1 posiekana marchewka
2 łyżeczki skórki cytryny
3 posiekane ząbki czosnku
2 łyżeczki wody
½ łyżeczki tymianku
½ łyżeczki majeranku
Ok. 25 dag białego sera
Ok. 40 dag posiekanych grzybów
2 łyżeczki niskotłuszczowego sera Parmezan
2 łyżeczki natki pietruszki
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie:
1.Na rozgrzaną patelnię nalej oliwę z oliwek, dodaj cebulę, marchewkę, skórkę cytryny i czosnek. Pozostaw na ogniu, aż wszystkie składniki będą miękkie
2. Do rondelka nalej pozostałą oliwę oraz wodę. Dodaj grzyby oraz zioła. Gotuj, aż grzyby zmiękną, a woda wyparuje
3.Połowę wystudzonej zawartości rondelka połącz z białym serem oraz z Parmezanem. Zmiksuj
4.Powstałą mieszankę połącz z zwartością patelni, wymieszaj dokładnie i dodaj resztę grzybów
5.Przypraw solą i pieprzem, schowaj do lodówki na ok. 3 godziny
6.Podawaj z warzywami lub pieczywem
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 30
białko: 3 g
tłuszcz: 0 g