kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pstrąg wykwintny

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 2

Składniki:

2 średniej wielkości pstrągi
200 g sera roquefort
100 ml słodkiej śmietanki
100 ml mleka
1 cytryna
sól morska
biały pieprz
pół pęczka natki pietruszki

Wykonanie:

Z połowy sparzonej cytryny zeskrobać skórkę a potem wycisnąć sok. Pozostałą połówkę pokroić na plastry.

Pstrągi oczyścić, oskrobać, wypatroszyć, usunąć kręgosłupy z ośćmi, dobrze opłukać i wysuszyć.

Ryby oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Do tuszek włożyć całe gałązki pietruszki, zawinąć pstrągi w folię aluminiową i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut.

Śmietankę i mleko silnie podgrzać, dodać starty ser i ubijać trzepaczką do zredukowania oraz zgęstnienia sosu, w stanie zbliżonym do wrzenia. Dodać skórkę cytrynową.

Ryby wyjąć z folii, podawać polane sosem, posypane natką pietruszki i ozdobione plastrami cytryny.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »