kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pstrąg wykwintny

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 2

Składniki:

2 średniej wielkości pstrągi
200 g sera roquefort
100 ml słodkiej śmietanki
100 ml mleka
1 cytryna
sól morska
biały pieprz
pół pęczka natki pietruszki

Wykonanie:

Z połowy sparzonej cytryny zeskrobać skórkę a potem wycisnąć sok. Pozostałą połówkę pokroić na plastry.

Pstrągi oczyścić, oskrobać, wypatroszyć, usunąć kręgosłupy z ośćmi, dobrze opłukać i wysuszyć.

Ryby oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Do tuszek włożyć całe gałązki pietruszki, zawinąć pstrągi w folię aluminiową i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut.

Śmietankę i mleko silnie podgrzać, dodać starty ser i ubijać trzepaczką do zredukowania oraz zgęstnienia sosu, w stanie zbliżonym do wrzenia. Dodać skórkę cytrynową.

Ryby wyjąć z folii, podawać polane sosem, posypane natką pietruszki i ozdobione plastrami cytryny.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»