kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Rozetki z mięsem

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: trudne
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 8-10

Składniki:

60 dag mielonego mięsa
30 dag mąki
15 dag twarożku śmietankowego
15 dag żółtego sera
1 cebula
1 jajko
1/2 pęczka natki pietruszki
majeranek, sól, pieprz cayenne
7 łyżek mleka
6 łyżek oleju
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 torebka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Obrać cebulę, drobno posiekać. Pokroić żółty ser w kostkę, opłukać i posiekać zieloną pietruszkę. Oddzielić żółtko od białka jednego jajka. Zagnieść mielone mięso z białkiem, cebulą, pietruszką i majerankiem oraz koncentratem. Doprawic masę do smaku solą i pieprzem cayenne, dodać żółty ser. Wymieszać twarożek z 6 łyżkami mleka, olejem i łyżeczką soli. Zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać do twarożku, dokładnie zagnieść. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie, rozsmarować na nim masę mięsną, delikatnie zrolować i pokroić na plastry grubości ok. 5 cm. Roladki ułożyć w wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Rozmieszać żółtko z pozostałą łyżką mleka, posmarować brzegi ciasta, piec 35 - 40 minut w temp. 200 stopni. Kroić jak tort.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»