kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Smażony filet z tuńczyka z sałatką bananowo - jogurtową


Dodał: admin

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: południowoamerykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: wysoki
Czas: 5
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 filety z tuńczyka po 140 g każdy
3 banany
300 g pomidorów koktajlowych
starta skórka z jednej limonki
100 g niskotłuszczowego jogurtu
1 pęczek kopru
1 mały pęczek pietruszki naciowej
2 łyżki stołowe curry
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki musztardy
4 łyżki stołowe octu winnego (najlepiej z białego wina)
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
Szczypta soli pieprzu

Wykonanie:

Przypraw filety pieprzem i startą skórką z limonki.

Obierz banany, pokrój w plasterki, skrop sokiem z limonki. Pomidory pokrój w plastry i ostrożnie wymieszaj z plasterkami bananów.

Zmieszaj jogurt z octem, koprem, pietruszką, oliwą, musztardą i przypraw solą, pieprzem, curry i cukrem. Powstałym sosem polej plasterki pomidorów i bananów. Dokładnie wymieszaj.

Na rozgrzaną patelnię nalej olej, dodaj i tuńczyka i smaż tylko na jednej stronie przez około 4 minuty.

Przełóż rybę na talerz i posyp natką pietruszki. Podawaj z sałatką owocową.

 

Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera: kalorie: 525 białko: 34 g tłuszcz: 28 g


Źródło: Chiquita

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»