kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Banany smażone w miodzie

Połączenie zimna i gorąca, ognia i lodu, słodyczy miodu i wytrawnego smaku gorzkiej czekolady - to tajemnica tego wykwintnego, egzotycznego deseru. Jeśli raz spróbujesz go przygotować, na pewno na stałe zagości w Twoim menu.
 
 

Rodzaj potrawy: deser
Rodzaj kuchni: południowoamerykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 20
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 banany
4 łyżki miodu
4 łyżki masła
2 łyżki brązowego cukru
cynamon
6 łyżek rumu
4 gałki lodów waniliowych
200 g śmietanki kremówki
50 g startej gorzkiej czekolady
sok z połowy cytryny

Wykonanie:

Banany obrać, każdy przekroić wzdłuż na pół i skropić sokiem z cytryny.

Na patelni rozpuścić masło, dodać cukier, po jego rozpuszczeniu dołożyć miód i wszystko trzymać na małym ogniu aż składniki się połączą. Dodać 2 łyżki rumu i cynamon.

Włożyć banany i obsmażać je do zbrązowienia z obu stron.

Banany wyjąć na metalowe talerzyki, pozostały na patelni sos zagęszczać aż będzie spadal z łyżki długą nitką.

Śmietankę ubić bez cukru i wraz z lodami ułożyć obok bananów, posypać czekoladą. Banany polać sosem i resztą rumu. Tuż przed podaniem zapalić rum na bananach.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»