kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Sssmakowita rybka

Nazwa pochodzi od Golluma (stwora z Władcy Pierścieni) który jadał wyłącznie surowe ryby. Sama potrawa zaskakująco smaczna i warta wypróbowania...
 
 

Dodał: admin


Dodał: admin


Dodał: admin

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: południowoamerykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 30 (nie icząc chłodzenia)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 mrożone filety z mintaja lub dorsza
2 cytryny
1 limonka
1 mała cebulka
1 suszona papryczka chili
50 ml oleju z pestek winogron
1/2 pęczka natki pietruszki
sól, pieprz

Wykonanie:

Filety wyjąć z zamrażarki i zostawić na 20 minut w temperaturze pokojowej. Z cytryn i limonki wycisnąć sok, dodać do niego pokruszoną papryczkę (po usunieciu pestek), olej, posiekaną pietruszkę, cebulę pokrojoną w piórka lub bardzo cienkie plasterki i przyprawy. Dobrze wymieszać.

Nieco rozmrożone filety pokroić bardzo ostrym nożem na paseczki o szerokości 3-5 mm włożyć do zamykanego anczynia i zalać sosem. Wstawić na conajmniej 12 godzin do lodówki.

 

Dodatkowe informacje: Flety muszą być bardzo dobrej jakości, tak by nie puszczały zbyt wiele wody. Można użyć także zamrożonych kostek ale złożonych z dużych kawałków fileta.


Źródło: Frosta (przepis zmodyfikowany)
Autor: Joanna Gacka

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»